Valkuilen bij het kiezen van een polis van een doorlopende reisverzekering

Wanneer u een vakantie aan het plannen bent is het verstandig om ook rekening te houden met vervelende dingen die tijdens de vakantie kunnen gebeuren. Een reisverzekering biedt hierbij uitkomst. Helaas is lang niet iedere reisverzekering hetzelfde. We onderscheiden twee type reisverzekeringen: kortlopende reisverzekering en een langlopende reisverzekering. Bij een kortlopende reisverzekering is alles redelijk recht toe, recht aan. Je sluit de reisverzekering voor deze reis af, eventueel aangevuld met een annuleringsverzekering en extra’s. Deze wordt bovendien bij het boeken van een vlucht, huurauto of vakantie via het reisbureau vaak ook al aan u aangeboden.

Doorlopende reisverzekering praktischer

Bij een kortlopende reisverzekering stem je deze dus precies af voor je verblijf in het buitenland. De meeste mensen gaan echter vaker dan één keer per jaar op vakantie. Een doorlopende reisverzekering is dan vaak een stuk voordeliger en scheelt een hoop geregel. Je hoeft niet voor iedere keer weer een aparte reisverzekering af te sluiten. Deze is dan wel wat duurder, maar wanneer u vaker op reis gaat per reis weer een stuk voordeliger.

Handige tips bij een doorlopende reisverzekering

De meeste mensen die een doorlopende reisverzekering afsluiten baseren de inhoud van hun polis vaak op de eerstvolgende vakantie. Stel u gaat op zomervakantie, dan houdt u waarschijnlijk geen rekening met dekking voor ongevallen tijdens de wintersport. Dat terwijl dit juist heel belangrijk is bij een doorlopende reisverzekering. Uit gemak wilt u deze waarschijnlijk niet keer op keer aanpassen, maar dan is het wel belangrijk om hier vooraf goed bij stil te staan. Heeft u kinderen? Kies dan voor gezinsdekking en meldt ook uw gezinsleden bij de reisverzekeraar aan. Zo komt u niet voor onaangename verassingen te staan.

Aanpassen doorlopende reisverzekering per vakantie lonend

Hoewel de meeste verzekeraars het officieel niet toestaan om bepaalde dekkingen tijdens de looptijd in te trekken wordt hier vaak coulant mee omgegaan. Door bijvoorbeeld de wintersportdekking tijdens uw zomervakantie uit te zetten kunt u geld besparen. Uitbreiden van de dekking is wel alle reisverzekeraars toegestaan.