Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering is een verzekering voor een eenmalige, korte reis naar het buitenland. Er is een begindatum en een einddatum, u betaalt dus een premie voor een bepaald aantal dagen. Die premie per dag is hoger dan een premie per dag voor een doorlopende reisverzekering. Daarom wordt het na een bepaald aantal dagen gunstiger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten.

 

Een kortlopende reisverzekering: op maat verzekerd

Bij een kortlopende reisverzekering kunt u precies die zaken verzekeren die voor die ene specifieke reis belangrijk zijn. Dat kan bijvoorbeeld een werelddekking zijn, een verzekering voor de wintersport of andere risicovolle sporten, of een verzekering die eventuele ziektekosten ook in een duur land als Amerika en Canada onbeperkt dekt.

Wanneer is een langlopende reisverzekering gunstiger

Een langlopende reisverzekering – ook wel doorlopende reisverzekering genoemd – wordt gunstig als u met uw gezin met kinderen langer dan twee weken in het buitenland op vakantie gaat. Voor een koppel is dat na ongeveer drie weken het geval en voor een alleenstaande wordt het na drie à vier weken gunstiger een langlopende reisverzekering af te sluiten. Bijkomend voordeel is, dat u dan een jaar lang geen omkijken meer hebt naar een reisverzekering als u naast uw vakantie bijvoorbeeld ook nog eens een dagje of een lang weekend naar het buitenland gaat.

 

Een kortlopende reisverzekering afsluiten

Meestal wordt bij het boeken van de reis ook gevraagd of u een reisverzekering wilt afsluiten. Een reisbureau of online reisorganisatie biedt van slechts één verzekeraar de reisverzekering aan. U kunt dus niet vergelijken. Het is echter niet verplicht om bij het boeken een reisverzekering af te sluiten. U kunt tot de dag voor vertrek een reisverzekering afsluiten, bij wie u maar wilt. Als u goed wilt vergelijken, kunt u daarom het beste online een verzekering afsluiten bij de verzekering die het beste bij uw situatie past.