Reisverzekering wintersport

Een wintersportvakantie brengt meer risico’s met zich mee dan bijvoorbeeld een zonvakantie. Daarom is het verstandig om voor een wintersportvakantie een speciale reisverzekering af te sluiten die aansluit op de risico’s die u loopt op de piste. Zo’n speciale wintersportmodule is zowel bij een kortlopende als een langlopende reisverzekering mogelijk. Als u de voorwaarden en de hoogte van de dekking van de verzekering goed leest, komt u niet voor extra onaangename verrassingen te staan.

 

De dekking van een wintersport reisverzekering

Bij de basisdekking hoort o.a. een dekking van de kosten voor opsporings- en reddingsacties. De kosten daarvan kunnen behoorlijk oplopen, het is daarom verstandig een verzekering te nemen die de kosten onbeperkt dekt. Daarnaast moeten ziekenhuisopname, een gipsvlucht terug naar huis en eventueel langer verblijf van een reisgenoot goed verzekerd zijn. Ook een vergoeding bij beschadiging of verlies van uw skibenodigdheden is een punt om aan te denken.

 

Eenmalig upgraden van uw doorlopende verzekering

Als u een doorlopende – of langlopende – verzekering hebt zonder wintersport reisverzekering, kunt u deze bij de meeste verzekeringsmaatschappijen eenmalig aanvullen met een wintersportdekking. Zo kunt u toch goed verzekerd op wintersport. Gaat u met eigen vervoer naar een wintersportoord? Kijkt u dan de voorwaarden van uw autoverzekering goed na op pechhulp en mogelijk vervangend vervoer of – als u zelf niet meer rijden kunt – het terugbrengen van uw voertuig naar Nederland.

Kortlopende reisverzekering met wintersportdekking

Als u korter dan twee weken op wintersportvakantie gaat en ook verder geen reizen naar het buitenland maakt gedurende de rest van het jaar, kunt u het beste kiezen voor een kortlopende reisverzekering waarbij de wintersportdekking goed geregeld is. Denk daarbij ook aan een mogelijk noodzakelijke, vroegtijdige terugkeer naar Nederland. Kijk bijvoorbeeld of de verzekering dan ook de kosten voor de al gehuurde skibenodigdheden en skipassen vergoedt.