Is uw bagage tijdens uw vakantie wel goed verzekerd?

De meteorologische zomer is begonnen de schoolvakanties staan voor de deur. Grote kans dat u al een vakantie heeft geboekt of dat u van plan bent om op vakantie te gaan. Neemt u dure kleren mee of wilt u uw vakantiemomenten bijvoorbeeld vastleggen op een prijzige fotocamera? Dan is het verstandig om u goed te verzekeren wanneer deze gestolen worden of beschadigd raken. De waarde van uw eigendommen die u meeneemt kan sterk verschillen. Veel mensen worden onaangenaam verrast, omdat ze denken goed verzekerd te zijn, maar dat in de praktijk erg tegenvalt. Lees onze tips om uw bagage goed te verzekeren.

Standaarddekking of uitgebreide dekking voor uw bagage

Wanneer u een reisverzekering afsluit zit hier vaak een standaarddekking bij voor uw bagage. Een geruststellend gevoel wanneer uw koffer bijvoorbeeld zoek mocht raken of wanneer er spullen gestolen worden of kapot gaan. Echter blijken er vaak “kleine lettertjes” in uw polisvoorwaarden te staan. Zo kan het zijn dat uw bagage in totaal tot € 2.500 is verzekerd, maar dat uw laptop maar tot € 300 is verzekerd. Er wordt dus onderscheid tussen individuele dekking van bepaalde spullen ten opzichte van de totale maximale dekking van uw bagage.

Eigen verantwoordelijkheid

Op het moment dat u niet kunt aantonen dat u er alles aan heeft gedaan dat in uw macht lag om vermissing of beschadiging te voorkomen keren veel reisverzekeraars niet uit. Laat u spullen onbeheerd achter dan zal uw reisverzekeraar vaak niet vergoeden, maar wanneer u bijvoorbeeld wordt gerold dan is dit anders. Aangezien hier vaak misbruik van wordt gemaakt zijn reisverzekeraars hier een stuk strikter in geworden.