Bent u al goed verzekerd voor de zomervakantie?

Nu het nieuwe jaar ruim 2 maanden achter ons ligt denken veel mensen aan het boeken van hun zomervakantie. De koude wintermaanden zijn reeds voorbij en de meeste mensen kijken uit naar een verdiende warme trip naar de zon. Een ideale tijd om te boeken, want er worden veelal ook aantrekkelijke kortingen aangeboden. Eveneens een goed moment om stil te staan bij een goede reisverzekering. Indien u reeds een doorlopende reisverzekering heeft afgesloten bent u het hele jaar door goed gedekt. In principe hoeft u dan niets te regelen. Wel kunt u nog even nagaan of u wel voldoende bent gedekt. Gaat u buiten Europa op vakantie, dan is werelddekking noodzakelijk en als u van plan bent aan gevaarlijke sporten deel te nemen dan gelden ook aanvullende modules.

Kortlopende of langlopende reisverzekering: afhankelijk van hoe lang en hoe vaak u op vakantie gaat

Wanneer u meerdere keren per jaar op vakantie gaat of als u bijvoorbeeld met de familie een vakantie van 14 dagen doorbrengt binnen Europa is een doorlopende reisverzekering al snel voordeliger. Wanneer er een korte vakantie of slechts eenmalige reis op het programma staat kan een kortlopende reisverzekering uitkomst bieden.

Zelf een reisverzekering afsluiten of tijdens het boeken van de vakantie

Het is vaak verstandiger om zelf een reisverzekering af te sluiten. De aangeboden reisverzekeringen tijd het boeken van uw reis zijn dikwijls een stuk duurder. Dit heeft te maken met de hoge commissie die de organisaties ontvangen, maar vooral met de uitgebreide dekkingen die waarschijnlijk lang niet allemaal echt nodig zijn. Wanneer u er niet zeker van bent of de aangeboden reisverzekering wel zo goedkoop is, dan kunt u een vergelijking maken op Goedkoopste-Reisverzekering.org om u er van te verwittigen dat u de beste keuze maakt.