Annuleren reis vanwege zwangerschap vaak niet vergoed

Het laatste jaar is er veel aandacht geweest voor gebieden waar het Zika-virus heerst. In deze landen raden nationale overheden haar vrouwelijke inwoners sterk af om zwanger te worden. Het Zika-virus leidt in veel gevallen tot onvolledige groei van de foetus met als meest voorkomende kenmerk te kleine hoofdjes. Onze overheid raadt het vrouwen sterk af om naar dergelijke bestemming (vooral Latijns-Amerika) af te reizen. Maar hoe gaat uw reisverzekering ermee om wanneer u zwanger bent en een reis heeft geboekt naar een vakantiebestemming waar het Zika-vrius heerst?

Slechts 3 reisverzekeraars dekken annulering medische bezwaren

Bij de uitbraak van een erkende ziekte bent u met een annuleringsverzekering bij een doorlopende reisverzekering van Nationale Nederlanden, de All-risk verzekering van Aegon en de All-risk verzekering van Europeesche gedekte. Andere verzekeraars vergoeden u hierbij niet. Echter geldt dit niet bij het Zika-virus, aangezien dit al lang bekend is en niet meer als onvoorzien kan worden bestempeld.

Zwangerschap bij bijna helft verzekeraars wel gedekte bij annulering

Wanneer u zwanger raakt nadat u uw reis heeft geboekt, dan bent u bij bijna de helft van de reisverzekeraars gedekt om uw reis te annuleren. Heeft u complicaties bij uw zwangerschap dan vergoeden bijna alle reisverzekeraars u wel. Is het door complicaties niet verantwoord om te reizen, dan bent u bij alle reisverzekeraars gedekt.