Besparen op een goedkope reisverzekering

We krijgen vaak de vraag hoe men kan besparen op een reisverzekering. Er zijn 3 essentiële tips die in acht genomen moeten worden om de hoogste besparing te realiseren:

  • Verzeker je niet dubbel
  • Verzeker alleen wat noodzakelijk is
  • Vergelijk de reisverzekeringen

Geen dubbele verzekeringen

In feite kan vrijwel alles in de reisverzekering ook in andere verzekeringen worden gedekt, maar zit dat er lang niet altijd standaard bij. Denk hierbij aan de zorgverzekering. Dekt deze medische kosten in het buitenland? Let goed op wat hieronder valt en of dit niet dubbel in de reisverzekering zit. Vaak is het voordelig dit niet verzekeren in de zorgverzekering maar op te nemen in de reisverzekering

Wees kritisch wat er in de dekking wordt opgenomen

Bij het afsluiten van reisverzekeringen kan er vaak gekozen voor modules. Denk hierbij aan de geografische dekking. Gaat u nooit op vakantie buiten Europa? Dan is werelddekking zinloos en onnodig duur. Wees kritisch hoe groot de kans is waarvoor u zich dekt. Is een annuleringsverzekering of ongevallenverzekering echt noodzakelijk? In het laatste geval zijn extreme, gevaarlijke sporten zoals raften, bergbeklimmen en skydiven vaak uitgesloten. In het geval van de annuleringsverzekering wordt vaak slechts een percentage uitbetaald. Hoe langer van tevoren hoe meer u terugkrijgt. Heeft dit dan wel echt zin om af te sluiten? Raadpleeg daarom altijd goed de polis.

Vergelijk reisverzekeraars

De polisvoorwaarden en premies worden vrijwel dagelijks door de reisverzekeraars gewijzigd. Het loont om regelmatig te vergelijken en de voordeligste bij uw wensen af te sluiten. Ook kan het zijn dat uw wensen veranderen. Wellicht dat u andere werelddelen wilt bezoeken u, u een nieuw gezinslid verwelkomt of dat u graag om een andere reden de dekking wilt wijzigen. Een vergelijk op basis van deze wensen en een overstap kan u jaarlijks tientallen euro’s besparen.