Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering – of langlopende reisverzekering – wordt voor een heel jaar afgesloten. Alle reizen die binnen dat jaar worden ondernomen – dus ook een dagtochtje over de grens of een (onverwacht) weekendje weg – zijn daarmee in principe verzekerd. Handig dus, als u meerdere keren per jaar op reis gaat, dan hebt u daar verder geen omkijken naar.

Maar ook als u maar één keer in een jaar weg gaat, kan een doorlopende reisverzekering goedkoper uitpakken dan een kortlopende. Dit hangt onder andere af van het aantal personen dat op de polis staat.

 

Vanaf wanneer een doorlopende reisverzekering goedkoper is

Voor een gezin met een of meer kinderen is het na twee vakantieweken in een jaar al voordeliger om een doorlopende verzekering te nemen in plaats van een kortlopende. Voor een stel wordt het vanaf ongeveer drie weken op jaarbasis aantrekkelijker om een doorlopende reisverzekering af te sluiten en bij een alleenstaande ligt het omslagpunt bij drie à vier weken. Dit hoeven geen aaneengesloten periodes te zijn.

Een doorlopende reisverzekering tussentijds wijzigen

Bij de meeste verzekeringen is het mogelijk om de dekking voor één bepaalde reis te wijzigen of aan te vullen. Als u bijvoorbeeld alleen in Europa (meestal aangevuld met Marokko en Turkije) verzekerd bent, en u wilt een verre reis maken, kunt u de reisverzekering eenmalig upgraden naar een verzekering met werelddekking. Ook is het vaak mogelijk om de reisverzekering eenmalig met een wintersportmodule aan te vullen.

 

Addertje onder het gras

Een aantal verzekeringsmaatschappijen hanteert een maximum aan aaneengesloten dagen bij een doorlopende reisverzekering. Gaat u langer dan het aangegeven maximale aantal dagen weg, dan moet u een aparte kortlopende verzekering afsluiten. Als u al weet dat u (ook een keer) voor een langere periode weggaat, zoek dan naar een verzekering die geen maximum aan aaneengesloten dagen hanteert.