Bedenk goed wat er onder je reisverzekering valt bij wintersport

Veel reisverzekeraars hebben een aparte wintersportmodule die aangezet kan worden of bij het afsluiten als extra dekking direct kan worden meegenomen. Er zijn echter nog wel zaken om goed op te letten. Zo zijn gevaarlijke sporten niet automatisch in de reisverzekering inbegrepen. Ga je buiten de toegestane zone (piste) skiën dan ben je bij veel reisverzekeraars niet meer gedekt. Voor wie op wintersport gaat is de wintersport module bij de reisverzekering een grote aanrader. Je moet er toch niet aan denken dat je zelf de kosten moet betalen voor de helikopter of de banaan om je van de piste af te krijgen?

Meer aandachtspunten

Zorgverzekeraars vergoeden alleen de zorg in het buitenland op basis van een Nederlands kostenniveau. Ga je bijvoorbeeld wintersporten in Zwitserland of Oostenrijk en je belandt in het ziekenhuis, dan ben je al snel enkele honderden tot duizenden euro’s meer kwijt. Dit wordt niet gedekt door zorgverzekeraars maar kan wel worden gedekt met een reisverzekering. Daarnaast is het bijzonder prettig als je partner bij je kan blijven en de kosten van een hotelovernachting, vervoer en eten door de reisverzekeraar worden vergoed.

Heb je een ongeluk tijdens wintersport, dan wordt in de wintersportmodule ook de kosten die je hebt gemaakt voor skilessen of de huur van skispullen vergoed voor de dagen dat je er geen gebruik meer van kunt maken. Dat verzacht het leed dan nog enigszins.

Blijf je niet op de piste dan ben je ook niet meer verzekerd. Verwis je hier goed van voordat je deze beslissing maakt. De risico’s zijn groot en je komt zo niet voor onaangename verassingen te staan.