Reisverzekering wereldreis

Wie een wereldreis gaat maken, doet dat meestal niet voor twee maanden. Omdat het om een lange reis gaat, hebt u vaak niet genoeg aan een doorlopende reisverzekering (ook wel langlopende reisverzekering genoemd). Dit komt omdat veel verzekeraars bij een doorlopende reisverzekering een beperkende voorwaarde stellen: u mag dan bijvoorbeeld niet langer dan 60 of 90 dagen aaneengesloten weg zijn.

 

Doorlopende reisverzekering zonder beperkende voorwaarde

Als u een doorlopende reisverzekering hebt afgesloten waarbij geen maximum gesteld wordt aan het aantal dagen dat u aaneengesloten weg mag zijn, is de dekking meestal voldoende voor een wereldreis. Natuurlijk moet dit dan wel een reisverzekering met werelddekking zijn. Let goed op of de dekking van medische kosten voldoende is, vooral als u in landen komt waar de kosten voor gezondheidszorg hoger liggen dan in Nederland. Bent u van plan bergen te beklimmen, te skiën of andere risicovolle sporten te beoefenen, zorg dan dat de verzekering kosten bij eventuele ongevallen en de vervolgkosten in ruime mate dekt. Ook belangrijk is een hoge of onbeperkte dekking bij opsporingsacties, reddingsacties en hulp van de alarmcentrale.

 

Speciale wereldreis reisverzekering

Als uw doorlopende reisverzekering een maximum stelt aan het aantal dagen dat u weg mag zijn, moet u een aparte reisverzekering voor een wereldreis afsluiten. Deze kortlopende reisverzekering sluit u af voor de hele periode dat u weg denkt te zijn. Echter niet alle reisverzekeraars hebben een speciale reisverzekering voor wereldreizen in hun aanbod. O.a. de volgende verzekeringsmaatschappijen – op alfabetische volgorde – bieden wel een reisverzekering speciaal voor wereldreizen:

  • De Europeesche, de Lang op Reis verzekering;
  • Goudse Verzekeringen, Wereldreizigerverzekering;
  • ISIS, de Special ISIS verzekering;
  • Mondial Assistance, de Globetrotter reisverzekering;
  • OOM Global.

Bij deze verzekeraars bent u verzekerd van een uitstekende dekking gedurende uw hele reis. De goedkoopste reisverzekering vergelijken wij voor u.