Sluit altijd zelf reisverzekering af in plaats van via reisorganisatie

Of u nou een vliegticket, boottrip, huurauto of complete vakantie boekt, bij veel websites en organisaties krijgt u de vraag of u een reisverzekering via hen wilt afsluiten. Veel mensen klikken gemakshalve deze optie aan, omdat het makkelijk is en gelijk geregeld. Het afsluiten van een reisverzekering via deze organisaties is maar zelden een goedkope keuze. Wanneer we een vergelijk maken tussen de goedkoopste reisverzekering voor een gezin bestaande uit 2 volwassenen en 2 kinderen kunnen de kostenverschillen oplopen tot bijna € 500. Bij een vakantie naar de Nederlandse Antillen van in totaal bijna € 7.000 voor 3 weken konden we een kortlopende reisverzekering met annuleringsverzekering afsluiten van € 700. Dit werd als optie bij de reis aangeboden. De premie voor een doorlopende reisverzekering en annuleringsverzekering voor deze vakantie die we bij een reisverzekering vonden bedroegen € 220. Daarmee waren we bijna € 500 duurder uit.

Kijk goed naar opties en modules bij een reisverzekering

De besparing geldt niet alleen voor verre vakanties. Stel je gaat met de caravan naar België of Frankrijk en je verblijft op campings, dan is een annuleringsverzekering niet erg nodig. Wat wel handig zou kunnen zijn is pechhulp voor de caravan en auto in het buitenland. Hiervoor zijn de kosten bij de goedkoopste reisverzekering (kortlopend) zo’n € 90 euro. Opvallend is dat de premie voor een doorlopende verzekering, waarbij men voor het hele jaar verzekerd is maar een paar euro duurder is. Dat betekent andere tripjes of weekendjes weg in Nederland en de Europese Unie. Dit voordeel geldt vooral bij gezinnen. Voor individuen kan een kortlopende reisverzekering interessanter zijn, maar voor een huishouden bestaande uit meerdere personen is dit vrijwel nooit het geval.

Vergelijk het zelf makkelijk online

Vaak doet de reisorganisatie een goed aanbod qua inhoud van de reisverzekering. Deze sluit goed aan bij de reis, maar vaak blijkt men dan voor veel te veel verzekerd. Bovendien ontvangen zij een hoge commissie waarvoor u vaak gedeeltelijk meebetaalt. Vergelijk dus goed de reisverzekering met de verschillende opties en wees je ervan bewust dat je tot een week na het boeken van een reis nog een annuleringsverzekering kan afsluiten, dat kan hierna nog wel, maar dan bent u niet goed gedekt voor annulering van de betreffende reis.