Kortlopende annuleringsverzekering

Een kortlopende annuleringsverzekering wordt voor één specifieke reis afgesloten. Meestal bent u daarmee goedkoper uit dan met een langlopende – of doorlopende – annuleringsverzekering, maar als u erg lang vooruit boekt of een lange reis boekt, is het goed om ook te kijken naar de prijzen en voorwaarden van een doorlopende annuleringsverzekering.

 

De dekking van een kortlopende annuleringsverzekering

Met een kortlopende annuleringsverzekering kunt u niet alleen onder bepaalde voorwaarden uw reis van te voren annuleren, maar vaak kunt u ook aanspraak maken op een vergoeding bij ernstige vertraging of gemaakte kosten als u onverwacht eerder terug moet naar Nederland. De voorwaarden verschillen per verzekeraar. Een annuleringsverzekering is vaak goedkoop af te sluiten bij een reisverzekering.

 

De meest gestelde voorwaarden voor annulering van de reis

De meeste verzekeringsmaatschappijen hanteren voor het vergoeden van uw annulering de volgende voorwaarden:

  • Overlijden van een naaste familielid.
  • Ernstige ziekte van uzelf of van een naaste, meestal is een doktersverklaring nodig.
  • Onvrijwillige werkloosheid, als dit een onverwachte daling van inkomsten geeft.
  • Beëindiging van huwelijk of vaste relatie.
  • Zwangerschap.
  • Het overlijden van een huisdier binnen veertien dagen voor vertrek.

Omdat niet iedere verzekeringsmaatschappij dezelfde voorwaarden stelt, doet u er goed aan deze zorgvuldig door te nemen voor u de annuleringsverzekering afsluit.

 

Waar kunt u het beste een kortlopende annuleringsverzekering afsluiten

Vaak wordt u bij het boeken van uw reis ook een annuleringsverzekering aangeboden. Bedenk daarbij dat een (online) reisbureau van slechts één verzekeringsmaatschappij de annuleringsverzekering aanbiedt. U heeft dan geen mogelijkheid om te vergelijken. U bent echter niet verplicht om bij het boeken meteen al een annuleringsverzekering af te sluiten. U hebt daar bij veel maatschappijen nog een week of veertien dagen vanaf het moment van boeken de tijd voor. Neem die tijd om verschillende prijzen en voorwaarden van verzekeraars (online) met elkaar te vergelijken. Zo betaalt u niet te veel.