Let op reisverzekering bij wintersport

Als je van de wintersport gaat genieten, is het belangrijk dat je goed verzekerd bent. Veel mensen zijn onderverzekerd als het over de latten gaat. De voorwaarden spelen bij je reisverzekering een grote rol. Een groot deel van de mensen kijkt online bij vergelijkingssites naar de aanvullende zorgverzekering en kiezen een basispolis. Daar kun je veel geld door besparen. Maar ga je naar de Alpen let dan goed op je dekking.

Extra dekkingsmogelijkheden

Wanneer je in de Zwitserse ziekenhuizen en Oostenrijkse priv├ęklinieken terecht komt, dan merk je dat de medische kosten fors hoger zijn dan in Nederland. Niet alle medische kosten worden altijd vergoed. Meestal keert de extra dekking uit als je in een land spoedeisende zorg nodig hebt, die duurder is dan in Nederland. Meestal worden alleen de kosten vergoed tot het Nederlandse tarief.

Gipsvlucht wat nu?

Gelukkig vallen een gipsvlucht en ongebruikte skilessen en -passen onder de extra dekking wintersport van een reisverzekering. Meestal hoort dit bij een uitgebreider pakket met wereldwijde dekking. Er zijn een aantal verzekeraars die niets uitkeren wanneer er geen gids of leraar bij was tijdens het ski├źn.

Doorlopende reisverzekering?

Als je een aantal keer per jaar op vakantie gaat dan kan de doorlopende reisverzekering voordeliger zijn dan een kortlopende. Let daarbij wel goed op alle dekkingen en welke je echt nodig hebt en welke overbodig zijn voor jouw reizen.