Reisverzekering blijkt vooral goed voor schade smartphone

Na het drukke zomerseizoen waarbij een overgrote meerderheid van de Nederlanders op vakantie is gegaan is dit ook het moment waar reisverzekeraars de geclaimde schade in kaart brengen. Ten opzichte van 10 jaar geleden is er een hoop veranderd. Waar niemand toen nog over een smartphone beschikte voert deze nu de lijst aan van producten waarbij schade is geleden en is ingediend bij de reisverzekeraar. Liefst 20% van de gevallen bestaat uit een claim voor de smartphone. Waarvan het grootste gedeelte weer bestond uit I-phone bezitters Op nummer 2 staat ook een product dat we tien jaar terug nauwelijks of helemaal nog niet kenden: tablet en e-readers. Zij nemen 15% van de geclaimde schadegevallen voor hun rekening.

iphone-reisverzekering-gedekt

Meer populaire producten

De top 10 van producten waarvan schade is geclaimed bij de reisverzekeraar wordt gecomplementeerd door (zonne) brillen, camera’s, laptops, kleding, sieraden, koptelefoons en de koffer. Opvallend genoeg wordt er in meer dan 70% van de gevallen geclaimed voor elektronische producten. Deze zijn vaak slechts beperkt verzekerd en vallen binnen het eigen risico. Wat betreft annuleringen was er een stijging te zien in gebieden waar het politiek en economisch onrustig was, zoals in Griekenland en Tunesië. Ook werd vaker contant geld in dekking opgenomen. Contant geld werd namelijk vaker meegenomen voor het geval pinautomaten leeg zouden raken.

Bij de meeste reisverzekeraars bedraagt het eigen risico € 0 tot € 100. Vergelijk direct alle reisverzekeraars op basis van dekking, kwaliteit en prijs. De goedkoopste reisverzekering bij uw wensen filteren we voor u direct.