Een reisverzekering in eigen land: doet u daar goed aan?

Veel mensen zijn zich er niet van bewust, maar bij een weekendje weg of vakantie in eigen land is uw reisverzekering ook geldig. Zelfs wanneer u dit wel reeds weet is het lang niet altijd duidelijk welke kosten er dan gedekt worden. Ook hier geldt namelijk dat medische kosten en uw bagage gedekte kunnen zijn. Aangezien de zorgverzekering de medische kosten in Nederland voor haar rekening neemt menen veel mensen dat een reisverzekering in Nederland niet nodig is. Een reisverzekering in eigen land kan echter ook van grote nut zijn. Hieronder lichten we toe waaraan u dan kunt denken.

Dekking kosten/ schade aan bagage

Bij verlies van bagage of bij schade aan uw bagage kunt u een beroep doe nop uw reisverzekering, ook voor uw vakantie in Nederland. Natuurlijk is de kans in Nederland een stuk kleiner dat uw bagage zoekraakt, maar een zonnebril of dure camera kan net zo makkelijk beschadigd raken. Bij een inboedelverzekering met buitenhuisdekking is voor wat betreft dit punt een reisverzekering geen noodzaak. Dan valt dit onder deze dekking.

Schade aan uw vakantieverblijf

Wanneer je bijvoorbeeld met het hele gezin op vakantie gaat en iets in uw vakantiehuisje kapot gaat, dan valt dit doorgaans onder de dekking van de reisverzekering. Het gedekte bedrag verschilt per reisverzekeraar maar is vrijwel standaard in de reisverzekering opgenomen. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt schade aan gehuurde spullen niet. Een reisverzekering biedt hierbij dus uitkomst.

Onvoorziene kostenposten

Een reisverzekering dekt u ook voor onvoorziene omstandigheden. Raakt een thuisblijver ernstig ziek of komt er een naaste familielid te overlijden, dan kunt u te maken krijgen met extra kosten, zoals een extra terugreis naar huis, telefoon- en internetkosten etc. In Nederland zullen de reiskosten slechts marginaal zijn en is een reisverzekering voor dekking in Nederland van minder grote noodzaak.

Een reisverzekering in Nederland is vaak niet erg noodzakelijk, maar wel heel handig. Bij een doorlopende reisverzekering heeft u hier geen omkijken naar en bent u ook in Nederland voor veel zaken gedekt. Een kortlopende reisverzekering afsluiten voor een weekendje of weekje in Nederland is vaak minder lonend.