Met de auto op vakantie: pechhulp, reisverzekering of allebei

Met de auto op vakantie: pechhulp, reisverzekering of allebei

Wie met de auto op vakantie gaat zal als eerste denken aan pechhulp onderweg in het buitenland. Je moet er niet aan denken om in één of ander afgelegen stadje in Spanje, Frankrijk of Italië vast te komen te zitten. De meeste mensen denken dan ook wel aan pechhulp voor de auto in het buitenland. Echter kan je ook met reisverzekering goed geholpen worden; een huurauto en de kosten van een gedwongen plotselinge overnachting. Dat zijn zaken die de pechhulp vaak niet biedt en welke aardig in de papieren kunnen lopen.

Maak goed onderscheid tussen een aanvullende automobilistenverzekering

Hoewel veel reisverzekeringen de overnachting voor je vergoeden en weer op weg helpen, dekken niet alle reisverzekeraar de “repatriëring” van jouw kapotte auto. Dit kan of met een goede pechhulp worden afgesloten of met een aanvullende automobilistenverzekering bij de reisverzekering. Wanneer jouw auto niet gerepareerd kan worden omdat deze er te slecht aan toe is, dan kan deze worden meegenomen met een oplegger naar Nederland. Dit is bij lang niet alle reisverzekeraars standaard vergoed. Een aanvullende automobilistenverzekering is daarom aan te raden. Ook het slepen naar de dichtstbijzijnde garage of vervangende onderdelen worden onder deze verzekering vergoed. Zelfs wanneer je als enige reiziger beschikt over een rijbewijs en er overkomt je iets, dan verzorgt de dekking van deze verzekering ervoor dat jouw gezelschap een bestuurder krijgt.

Nieuwe auto? Pechhulpdienste vaak overbodig

Via de autodealer worden nieuwe én tweedehandsauto’s vaak verkocht met de pechhulpservice van het automerk zelf. Een afzonderlijke pechhulpservice afsluiten bij bijvoorbeeld Routemobiel of ANWB is dan overbodig en brengt onnodige extra kosten met zich mee. Vergelijk bij het uitzoeken van een goede en voordelige reisverzekering ook een eventuele automobilistenverzekering wanneer dit is gewenst.