Veel Nederlanders zonder reisverzekering op vakantie

Jaarlijks geen er miljoenen Nederlanders op vakantie. Dikwijls meerdere keren, alsook een weekendje weg in eigen land. Laatstgenoemde wordt door veel mensen zelf niet onder vakantie gerekend, maar voor de reisverzekering geldt dat echter vaak wel. Hier schuilt ook niet zozeer het gevaar in. Reisverzekeraars geven te kennen dat er juist in het buitenland snel problemen kunnen ontstaan doordat men denkt dat de zorgverzekering de medische kosten toch wel dekt. In beginsel is dat ook het geval, maar wel geïndexeerd naar Nederlandse prijzen. In landen waar de medische zorgkosten een stuk hoger liggen lijdt dit vaak tot schrijnende situaties. In dit artikel geven we enkele voorbeelden waardoor je wel 2 keer nadenkt zonder reisverzekering op vakantie te gaan.

Dekking voor kosten spoedeisende behandeling, gebaseerd op Nederlandse tarieven

In de meeste landen zijn de kosten voor een ziekenhuis bezoek en chirurgische ingreep vergelijkbaar met die van Nederland. De kosten zijn dan vaak voor circa 90 tot 100% gedekt. Echter kan u bedrogen uitkomen wanneer u naar Spanje, Zwitserland, Zweden of de Verenigde Staten afreist en u komt in het ziekenhuis terecht.

Kosten dotteren:

  • Nederland: € 3.900
  • Spanje: € 7.400
  • Verenigde staten: € 20.500

Kosten operatie blinde darm:

  • Nederland: € 3.700
  • Zweden: € 6.900
  • Zwitserland: € 7.200
  • Verenigde staten: € 10.200

Reisverzekering dekt veel meer dan alleen verhoogde kosten zorg

Hoewel de kosten die u zelf moet maken snel in de duizenden euro’s lopen dekt een reisverzekering u meer dan alleen tegen medische kosten die u tijdens een ongeluk in het buitenland kan maken. Ook het verliezen van uw bagage, verlies/ diefstal van eigendommen, kosten extra overnachting naar aanleiding van onvoorziene omstandigheden, schade  etc. Let wel goed op de voorwaarden bij de reisverzekering. Deze kunnen verschillen per product en uiteraard per reisverzekeraar. Voor een paar euro per maand kan je in ieder geval al met een gerust hart op vakantie.