Zonder reisverzekering op reis? Duur grapje!

Er zijn veel Nederlanders die zonder reisverzekering naar het buitenland op vakantie gaan. De vraag is alleen of dat verstandig is. De zorgkosten in het buitenland zijn namelijk vaak enorm hoog. Als voorbeeld nemen we de blindedarmoperatie. In Nederland kost dat gemiddeld 3.663 euro. In Zwitserland: 7.219 euro, Zweden: 6.840 euro en in de Verenigde Staten: 10.200 euro. Wanneer je gedotterd moet worden dan betaal je in Nederland 3.882 euro, in Spanje: 7.406 euro en in de Verenigde Staten: 20.460 euro. Er zijn ook landen waar de gezondheidszorg goedkoper is. Maar ook daar kunnen ze het erg prijzig maken wanneer ze je naar een priv├ękliniek brengen.

Spoedeisende zorg altijd (deels) vergoed

Er kan zorg zijn die niet uitgesteld kan worden. Als je daarbij denkt aan een blindedarmontsteking, hartproblemen of een gebroken been dan moet je direct hulp krijgen en deze kosten worden meestal allemaal vergoed vanuit je reisverzekering. De tandartskosten zijn daarentegen anders geregeld. Het is namelijk zo dat de tandartskosten voor volwassenen niet in de basisverzekering zitten. Er moet een extra verzekering af worden gesloten als je die kosten ook verzekerd wilt hebben.

Voor een paar euro in de maand verzekerd

Als je op vakantie gaat dan kun je altijd een reisverzekering afsluiten met medische kosten. Je weet in ieder geval dat je daardoor goed verzekerd bent en dat al voor een paar euro in de maand!