Hoofdprijs voor reisverzekering via online reisbureau

Wanneer je op vakantie gaat en je gaat online een reisverzekering afsluiten, dan betaal je vaak tot vier keer teveel aan premiekosten. Meestal zijn de reis- en annuleringsverzekeringen goedkoper als je deze afsluit via een tussenpersoon of rechtstreeks bij een reisverzekeraar. Je kiest als consument vaak voor gemak, snel even online een reisverzekering afsluiten. Het is in dit geval duur als je voor de gemakkelijke weg kiest.

Annuleringsverzekering

Wanneer je een annuleringsverzekering af gaat sluiten bij een kortlopende reisverzekering dan is deze online erg prijzig. Er zijn veel mogelijkheden om te vergelijken en daar kun je ook maar beter gebruik van maken. Er staan hieronder drie voorbeelden vermeld, zodat je kunt zien dat je inderdaad teveel aan premie betaalt.

Voorbeeld 1: 89 euro verschil tussen reisbureau Corendon en verzekeraar Aegon

Als je 21 dagen op reis gaat buiten Europa dan neem je de werelddekking en een annuleringsverzekering. Daarvoor wordt er bij Corendon eenmalig 154,15 euro berekend voor een kortlopende reis- en annuleringsverzekering van Unigarant. De goedkoopste doorlopende reis- en annuleringsverzekering van Aegon staat online voor een bedrag van 5,43 euro per maand. Dit komt uit op 65,16 euro per jaar. Dan ben je dus 88,99 euro goedkoper uit.

Voorbeeld 2: 141 euro verschil tussen reisbureau Sunweb en verzekeraar Zelf.nl

Als je samen op vakantie gaat voor 2 weken binnen Europa en je wilt een annuleringsverzekering dan kies je voor reisbureau Sunweb. Dan betaal je 231,12 euro per jaar voor een doorlopende reis- en annuleringsverzekering van Europeesche Verzekeringen. Dan kijk je naar de goedkoopste doorlopende reisverzekering– en annuleringsverzekering en deze is van Zelf.nl. Je betaalt 89,48 euro per jaar. Dus je kunt tot 141,64 euro per jaar besparen.

Voorbeeld 3: kortlopende reisverzekering 4x zo duur als doorlopende reisverzekering

Je gaat met je partner en twee kinderen (ouder dan 5 jaar) twee weken binnen Europa op vakantie. Je wilt ook een annuleringsverzekering afsluiten. Je betaalt via de reisorganisatie Arke 443,60 euro voor een kortlopende reis- en annuleringsverzekering van Europeesche Verzekeringen. De voordeligste reis- en annuleringsverzekering van Zelf.nl is een doorlopende reisverzekering van 113,53 euro per jaar.