Wintersport lang niet altijd gedekt in reisverzekering

Nu het wintersportseizoen voor de deur staat overweegt u wellicht een reisverzekering af te sluiten. Ook wanneer u reeds over een reisverzekering beschikt is het verstandig de polis dubbel te controleren. In veel gevallen wordt schade tijdens wintersport namelijk niet standaard vergoed door uw reisverzekeraar. Voordat u uw reisverzekering online afsluit de reisverzekeraar van uw keuze wordt vaak nog eens expliciet gevraagd of je schade tijdens wintersport in uw pakket wilt opnemen.

Waarom wordt wintersport niet standaard mee vergoed?

Reisverzekeraars nemen schade tijdens wintersport vaak apart op in hun polis, aangezien de kans dat er iets gebeurd tijdens uw wintersportvakantie waarvoor u medische hulp nodig hebt een stuk groter is dan tijdens een gemiddelde andere reis. Op het moment dat u niet (volledig) bent verzekerd en er gebeurd onverhoopt wat, dan zal uw reisverzekeraar niet (geheel) uitkeren. Een extra controle van uw polis of hiermee rekening houden voordat u uw reisverzekering afsluit kan daarom zeker geen kwaad.

wintersport-reisverzekering

Als ik dekking voor schade tijdens wintersport meeverzeker, wat dekt dat dan?

Deze dekt schade tijdens het wintersporten. Denk hierbij aan medische schade en afhankelijk van uw eigen bijdrage/ risico ook materialen, zoals uw skibril, helm of bijvoorbeeld fotocamera. Toch dekt het opnemen van “wintersport” aan uw reisverzekering niet alles. Schade aan uw skistokken zijn niet standaard opgenomen en ook bepaalde sporten als speed skiĆ«n, skispringen en ijshockey vallen hier niet standaard onder. In feite gaat de stelregel op, dat hoe risicovoller uw (sport) activiteiten zijn hoe kleiner de kans is dat een reisverzekeraar dit in hun polis opneemt. Eventueel aanvullende verzekeren is vaak wel mogelijk.