Aldi geen plannen voor aanbieden van verzekeringen

De Aldi geeft aan op dit moment nog geen verzekeringen aan te gaan bieden. Er deden geruchten de ronde dat de Aldi autoverzekeringen zou gaan verkopen. Daarvoor zouden ze samen gaan werken met verzekeraar Allianz. De Aldi zou zich tot nu toe nog niet hebben begeven op de verzekeringsmarkt. In dit stadium heeft de Aldi aangegeven nog geen interesse te hebben om verzekeringen te verkopen.

Mogelijkheden

Australian Financial Review (AFR) zegt dat de Aldi mogelijkheden bekijkt voor de verkoop van verzekeringen. Daarbij zouden ze met name kijken naar autoverzekeringen, in samenwerking met verzekeraar Allianz. Maar het gaat nu alleen over suggesties. Er zijn een aantal andere supermarkten zoals Woolworths en Coles die nu wel verzekeringen aanbieden. Daarbij heeft Coles al meer dan 400.000 polissen voor bijvoorbeeld leven en auto verkocht. Woolworths verkoopt ook verzekeringen, zoals autoverzekeringen, reisverzekeringen en levensverzekeringen. Daarbij zou het niet gek zijn wanneer de Aldi ook verzekeringen aan zou gaan bieden.

Meegaan met generieke producten

Supermarkten zouden meer mee moeten gaan met generieke producten die “mensen kopen als kauwgom”. Voorbeelden daarvan zijn de huisdierenverzekeringen. Het gaat niet over de ingewikkelde producten, maar over eenvoudige financiële producten, dit zou een groot succes kunnen worden net als bij de supermarkten Coles en Woolworths.