Reisverzekering vergoedt ook kosten tandarts

Een tandarts zit al enige tijd niet standaard in het basispakket van de zorgverzekering. Er moet daarvoor een aanvullende verzekering af worden gesloten. Wanneer je op vakantie last krijgt van kiespijn dan kun je de kosten van de behandeling ook bij je reisverzekeraar indienen. Dit kan echter per verzekeraar anders geregeld zijn.

Goede verzekeraar

Wanneer je een aanvullende zorgverzekering voor tandheelkundige zorg hebt, dan ga je daar de kosten laten vergoeden. Wanneer je geen aanvullende verzekering hebt of vergoedt de aanvullende verzekering maar een deel van de kosten? Dan kun je naar je reisverzekering kijken. Let goed op, want de tandartsdekking op je reisverzekering vergoedt vaak alleen maar de kosten als je nog geen klachten had toen je op vakantie ging. De reisverzekeraars vergoeden meestal alleen de kosten als de behandeling niet tot na de reis kan worden uitgesteld. Dus als je echt veel pijn hebt en/of het komt door een ongeluk waarbij meteen gehandeld moet worden, dan worden de kosten gedekt. Niet wanneer er bijvoorbeeld een klein stukje van je tand is afgebroken.

Nabehandeling in eigen land

Door een ongeluk op vakantie kun je te maken krijgen met gebitsproblemen. Wanneer je in Nederland een nabehandeling nodig hebt, valt dat onder je reisverzekering. Meestal betalen de verzekeraars bovenop de maximumvergoeding een extra bedrag voor tandheelkundige hulpmiddelen. Let goed op, dat je goed voorbereid op vakantie gaat en weet welke kosten van de tandarts gedekt worden en welke niet. Voor veel mensen is het nieuw dat deze kosten gedekt worden!