Nederlander ergert zich op piste tijdens wintersport

Er zijn diverse irritaties onder Nederlandse wintersporters, 85% ergert zich aan te drukke pistes, rijen bij de liften, asociaal skigedrag van snelheidsduivels. Er is onderzoek gedaan naar het gedrag van de Nederlanders rondom de wintersport. Daaruit komt een top vijf ergernissen naar voren:
1. Te drukke pistes en rijen bij de liften en restaurants (27%)
2. Asociaal gedrag zoals snelheidsduivels (20%)
3. De hoge prijs van de wintersportvakantie (14%)
4. Het slepen met materiaal en natte kleding (7%)
5. Onervaren mensen op de piste (7%)

Uit dit onderzoek komt ook naar voren dat de Nederlandse wintersporters zich met name ergeren aan anderen. Maar ze zorgen zelf ook voor irritaties, daarbij neemt ongeveer de helft van de sneeuwliefhebbers (ruim 52%) weleens onbewust of bewust een risico op de piste. Voor jongeren geldt dat nog meer. Ongeveer ¾ geeft aan dat zij weleens een gokje nemen. Er is ook gekeken naar de meest genomen risico’s en dat zij met verouderd materiaal of zonder veiligheidsmaatregelen zoals een helm van de piste gaan (21%). 19% neemt weleens te moeilijke pistes en 17% gaat zonder begeleiding off-piste skiën.

Prijzen wintersport

De prijs wordt ook als irritatie gezien, 14% van de wintersporters balen van de te hoge prijzen. Maar ondanks de prijs is de wintersport toch in trek. De helft van wintersporters geeft tussen de 750 en 1.500 euro uit aan deze vakantie, dit bedrag is dan inclusief accommodatie, vervoer, materiaal en skipas.

Andere risico’s

8% van de wintersporters gaat zonder controle van de reisverzekering op vakantie. Een reisverzekering met een wintersportdekking en aanvullende dekking voor medische kosten is juist van belang voor een veilige en zorgeloze wintersport! Vergelijk reisverzekeringen nu direct.